Dobbelen? Dit zijn de Leukste Duurzame Cadeaus voor het Sinterklaas Dobbelspel onder de 15 Euro
De leukste cadeaus voor het dobbelspel tijdens Pakjesavond? Wij verzamelden de leukste onder de 15 euro!
Bij Project Cece kun je kiezen uit 5 duurzaamheidsfilters: milieuvriendelijk, eerlijke handel, veganistisch, lokaal geproduceerd, en goed doel. Zo shop je altijd kleding die bij jouw waardes passen. Het is ook mogelijk om te filteren op keurmerk en materiaal.
Het milieuvriendelijk label wordt bij Project Cece toegekend als er duurzame materialen worden gebruikt voor de kleding en accesoires. We kijken ook naar milieuvriendelijke productie, zoals het watermanagement en het gebruik van gevaarlijke chemicaliën. Klik hier voor meer informatie.
Het eerlijke handel label wordt bij Project Cece toegekend als het productie proces van het kledingstuk of de accessoire eerlijk gebeurt. Dit betekent een goed loon, veilige en hygiensche werkomstandigheden, normale werktijden. Meer lezen over wat we onder eerlijke handel verstaan? Klik hier.
Sommige merken willen nog iets extra’s terug doen voor de wereld. Ze planten bomen, ze steunen goede doelen, ze zorgen voor gratis training en gezondheidszorg voor de gemeenschap waar hun producten worden geproduceerd, en soms geven ze gratis producten weg. Deze merken krijgen het Goed doel label. Meer lezen over wat we onder eerlijke handel verstaan? Klik hier voor meer informatie.
Bij Project Cece definieren we lokale productie als alle productie die binnen Europa wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je product minder ver hoeft te reizen voordat het bij jou in de kledingkast hangt, en dat er vaak (maar zeker niet altijd) betere controle is op de werkomstandigheden. Klik hier voor meer informatie.
Het veganistisch label wordt toegekend als het hele merk alleen maar veganistisch produceert. Dit betekent dat er geen dierlijke materialen worden gebruiks zoals wol, zijde of leer, en dat er ook geen dierlijke verfstoffen worden gebruikt. Klik hier voor meer informatie.
Blader door het aanbod van al je favoriete winkels op één plek. Met onze tech maken we het makkelijk voor jou.
Alle info over ethics en duurzaamheid inzichtelijk bij elk product. Filter op type duurzaamheid en kies wat jij belangrijk én mooi vindt.
Favoriet gevonden? Reken af bij de webshop zelf. Zo support je direct duurzame winkels! Als iedereen eerlijk en duurzaam koopt, dan moet de kledingindustrie wel mee.
De leukste cadeaus voor het dobbelspel tijdens Pakjesavond? Wij verzamelden de leukste onder de 15 euro!
Herkenbaar? Je hebt zin om eens uit te zoeken hoe je nou duurzamer om kunt gaan met je kleding, je vindt een nieuwe online tutorial en bent direct overwhelmed, waardoor je uiteindelijk niets doet.We snappen het helemaal! Niet iedereen heeft de tijd, zin en ambitie om oude shirts te upcyclen tot jurkjes of kussenhoezen.Gelukkig zijn er genoeg kleine dingen die je met je kleding kunt doen, die stiekem een grote impact hebben op de duurzaamheid van je kleding.In deze blog delen we 16 simpele acties waardoor je duurzaamheid van je kleding vergroot.
De wereldwijde kledingindustrie is in 2024 goed voor 1,8 biljoen dollar omzet. Voor de duidelijkheid: dat is 1.800.000.000.000 dollar. Veel geld dus!Eigenaren van (luxe) modehuizen zijn dan ook goed vertegenwoordigd op lijstjes van mensen met het meeste geld. Zo stond de oprichter van Inditex, het moederbedrijf achter merken als Zara, Massimo Dutti en Bershka, jarenlang in de top 5 miljardairs, en staat Bernard Arnault, de man achter het luxemodehuis LVMH met merken als Dior, Céline en Louis Vuitton, op dit moment op de derde plek van mensen met het meeste geld ter wereld.Het enorme vermogen wat deze mensen verdienen, staat in schril contrast met hoe er wordt omgegaan met de mensen die de kleding maken.Volgens onderzoek van Oxfam Novib doet een CEO van de grote kledingmerken er 4 dagen over om te verdienen wat een kledingmaker in Bangladesh in diens hele leven verdient!In deze blog zoomen we in op waar je kleding gemaakt wordt.
Weinig mensen hebben tegenwoordig nog een idee waar hun kleding precies van gemaakt is, hoe het gemaakt is en waar het gemaakt is. Daarom besloten wij op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen. In dit eerste deel leggen wij uit over veelgebruikte stoffen in de kledingindustrie.
De tijden dat alleen écht duurzame modemerken een ‘duurzaamheidspagina’ op hun website hebben zijn lang voorbij. Inmiddels vind je zelfs op de websites van SHEIN en Boohoo een uitgebreide duurzaamheidspagina vol met statements over hoe duurzaam ze wel niet bezig zijn.Het gevolg? Het is steeds lastiger om uit te zoeken welke merken nou daadwerkelijk passen bij je normen en waarden en welke merken gewoon keihard aan het greenwashen zijn.In deze blog zoomen we daarom in op hoe je greenwashing bij modemerken herkent.
Vegan leer is absoluut ethischer dan leer gemaakt van dierenhuiden. De leerindustrie is namelijk geen pretje, zowel voor mens als dier.Maar is vegan leer dan ook standaard beter dan leer dat wordt gemaakt van dierenhuiden?Helaas niet. In sommige gevallen is vegan leer namelijk nog slechter voor de planeet dan gangbaar leer. Om je een handje te helpen in je zoektocht naar duurzame, veganproof leervervangers, zoomen we in deze blog in op een aantal veel voorkomende vegan leeralternatieven en waar je op kunt letten.
Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳