Lekker snelle vegetarische recepten

Melissa Wijngaarden

Lekker snelle vegetarische recepten

Snelle vegetarische recepten

Het is inmiddels al woensdag en dat betekent dat de eerste helft van de Nationale Week Zonder Vlees er alweer op zit. Wat het ook betekent? Voor veel mensen is de inspiratie voor lekkere vegetarische recepten op. In de blog van vandaag delen we een paar makkelijke vegetarische recepten waarmee je in een handomdraai een lekker gerecht op tafel tovert. Wij kozen recepten uit waarvan je de restjes de volgende dag weer kan gebruiken in een nieuw recept. Wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld in je eentje eet. Zo hoef je geen fortuin uit te geven aan lekkere recepten. Ready? Let’s cook!

Recept 1: Pittige Zoetzure Aubergine met Sushirijst

Dit fijne recept van Elle Eten kan in minder dan 30 minuten op tafel staan, inclusief snijwerk! Het oorspronkelijke recept is voor 2 personen, maar is makkelijk aan te passen voor in je eentje. Je halveert de porties en gebruikt de andere helft van de aubergine voor bijvoorbeeld recept 2 voor de volgende dag!
Hou je niet zo van pittig? Haal dan de pitjes uit de chilipepers voordat je ze gebruikt!

Recept -> http://www.elleeten.nl/Recepten/Pittige-zoetzure-aubergine-met-sushirijst

Recept 2: Gegrilde Aubergine Galette

Had je nog wat aubergine over van gisteren, maar wil je een totaal andere smaak? Deze lekkere galette van Uit Pauline’s Keuken biedt een uitkomst. Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, maar ook voor één of twee personen is hij makkelijk te maken. Wij gebruikten voor één persoon vier plakjes bladerdeeg en deden die op een kleinere bakplaat.  Let op! Dit recept is niet veganistisch. Wil je een veganistische variant maken? Ditch dan de honing, feta en ei en vervang ze door agavesiroop of vijgen, zelfgemaakte vegan feta (https://ikbenirisniet.nl/2017/08/14/zelf-vegan-feta-maken/ ) en smeer in plaats van ei sojamelk op de randjes voor wat glans.

Recept ->  https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/gegrilde-aubergines-galette.html

Recept 3: Regenboog Ratatouille

Het motto uit Ratatouille the movie is voor ons meer dan eens een inspiratie geweest om niet lekker makkelijk eten te bestellen, maar zelf een keukenavontuur aan te gaan; anyone can cook! Daarnaast is ratatouille ook één van onze lievelingsrecepten. Het klinkt best impressive en ziet er ook zo uit, maar is eigenlijk vrij simpel om te maken. Onlangs kwamen we op instagram rainbow ratatouille tegen. Dat is ratatouille, maar dan nóg kleurrijker. Je maakt hem met zoete aardappel in plaats van aubergine en een recept vind je hier:

Recept -> https://www.anniepannie.nl/regenboog-ratatouille/

Recept 4: Stamppot met Zoete Aardappel, Feta en Walnoten

Hoogstwaarschijnlijk had je niet alle feta gebruikt toen je de galette uit recept 2 maakte. Je kan wat je over hebt gebruiken in deze lekkere stamppot met zoete aardappel. De stamppot is binnen 20 minuten te maken, inclusief het snijwerk. Je kan er ook lekker mee variëren, door andere groenten en/of noten te gebruiken!

Recept -> https://www.lekkerensimpel.com/stamppot-met-zoete-aardappel-feta-en-walnoten/

Recept 5: Vegetarische Gele Curry met Kikkererwten

Yummiee, dit recept is én super makkelijk én super snel! Het recept is voor 2 á 3 personen, maar ook prima een dagje te bewaren als je alleen eet. Stiekem vinden wij curry’s die een dagje in de koelkast hebben gestaan nog lekkerder, doordat de smaken beter hebben kunnen intrekken.

Recept -> https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/vegetarische-gele-curry-kikkererwten/


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳