Gespot: 9x Vegan Fashion

Melissa Wijngaarden

Gespot: 9x Vegan Fashion

De tijd dat vegan fashion slechts bestond uit een kleine selectie groen gekleurde t-shirts en broeken met net iets teveel zakken voor een normale werkdag/doordeweeksedag/schooldag ligt achter ons. Niet alleen diervriendelijk eten is hot, maar ook de lifestyle die daarbij komt kijken. Dat komt met een ware golf aan mooie mode die je niet alleen koopt omdat het vegan is, maar ook omdat je het mooi vind. Dat is fijn en belangrijk, gezien de kledingindustrie niet alleen slachtoffers maakt onder mensen maar ook op onze metgezellen die daar onmogelijk vakbonden voor kunnen oprichten. Dierenleed in de mode-industrie is iets waar de meeste mensen hun ogen het liefste voor dichtknijpen, wat op zich best begrijpelijk is als je de statistieken en gruwelbeelden wel eens hebt gezien. Het is nauwelijks te bevatten hoeveel leed soms gepaard gaat met de productie van een trui. Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om a. te weten te komen of er dieren hebben geleden voor het kledingstuk dat jij op het punt staat om te kopen en b. prachtige kleding te vinden waar geen dier voor heeft geleden. In deze blog delen we onze aanraders voor mooie, vegan kleding! 


Natuurlijk kan je ook op onze website door het aanbod browsen dat vegan/diervriendelijk is door in de catalogus te filteren op het label:  vegan/ diervriendelijk. Alle producten van merken die altijd op deze manier hun kleding produceren krijgen dit label. Het kan zijn dat er meer producten vegan zijn, ook al zijn niet alle producten van dit merk dat, en dus niet dit label hebben. Daarom is het ook de moeite waard om door de rest van het kledingaanbod te browsen en in de beschrijving te kijken!

Vegan vrouwen kleding

Biologisch Rokje Inka van Braintree

Dit vrolijke rokje van Inka (te koop bij Created by Earth) is superfijn omdat je er alle kanten mee op kunt. Sportief met sneakers, zakelijk met een panty en een jasje of zomers met een kleurig truitje. Daarnaast Oeko-Tex en GOTS certified!

Skinny Hazen - Pure Blue van Mud Jeans

Deze skinny jeans van Mud Jeans is nu al bijna 2 jaar één van mijn favoriete broeken. Hoe langer ik hem heb, hoe fijner hij gaat zitten. Het feit dat de broek wordt gerecycled als je hem terugbrengt als hij versleten is, maakt het al helemaal een duurzame, zeer aan te raden aankoop!

Bonaventure Vegan Sneaker-wit van Matt & Nat

Matt & Nat is één van mijn favoriete vegan accessoires merken. We zijn dan ook achter de schermen hard bezig met meer Matt & Nat via onze website vindbaar te maken. Hun diervrije tassen en schoenen zijn bij de tijd en vaak echte eyecatchers. Deze witte sneakers zijn daar een mooi voorbeeld van; mooi in contrast met een donkere outfit!

Bag 4705 van Pretty&Fair

De schoenen en tassen van Pretty & Fair zijn vaak comfortabel, kleurrijk en vrij van dierlijke producten. Deze rugtas van Pretty & Fair staat hoog op mijn wish-list, want behalve mooi is hij ook nog eens heel verantwoord geproduceerd. Zo zijn de ritsen gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is zelfs de lijm vrij van chemicaliën.

Vegan kleding voor Mannen

Tee Crewneck Smokey Blue van Wunderwerk

Sommige basics zijn zo mooi dat ze je outfit helemaal maken. Dit shirt van Wunderwerk is dat. Het shirt heeft een mooie aansluiting en een diep blauwe kleur.

Grijs Slimfit Overhemd van Better.. Clothing

 

Dit stijlvolle grijze overhemd van Better.. Clothing is gemaakt van biologisch katoen en zeer goed gecertificeerd. Je kan hem zakelijk dragen met een jasje, maar ook in je vrije tijd met jeans en sneakers!

Boxershort St. Luke van Saint Basics

Saint Basics is volgens Rank A Brand het groenste merk van Nederland. “Change the world from the bottom up!” verandert dankzij hun duurzame basics en ondergoed van een empty slogan naar een call to action. Echt waar, je hebt nog nooit zo strijdbaar een onderbroek aangetrokken als een van Saint Basics!

Stay Tuned T-shirt van Chillfish Design

Dit Chillfish design shirt van 100% biologisch katoen is uitgevoerd in een bijzondere melange, zodat het kleine spikkels in felle kleuren heeft. Hij wordt dus nog leuker van dichtbij!

Dit is slechts  een greep uit al het mooie aanbod veganistische kleding en we verwachten dat het aanbod de komende jaren alleen maar zal uitbreiden! Dit is natuurlijk een kleine greep uit het vegan aanbod. Heb jij nog tips voor vegan merken die ook in dit rijtje horen te staan? Laat het ons weten! 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳